Slagingskans van 91%

Alles in 1 dag

Afrijden zonder wachttijd

Online rijles programma

Kies jouw lespakket

Pakket vergevorderd

 • Rijbewijs halen in 1 dag!
 • Incl. 6 lesuren van 55 min.
 • Incl. Cadeaubon t.w.v. 75
 • Incl. Theorie lesmateriaal

€399,00

Proefles aanhanger

 • Start gelijk deze week al!
 • Rijd tot max. 110 minuten
 • Gelijk een goed lesadvies
 • BMW x6 als trekvoertuig

€49,99

Pakket starters

 • Rijbewijs halen in 1 dag!
 • Incl. 10 lesuren van 55 min.
 • Incl. Cadeaubon t.w.v. 75
 • Incl. Theorie lesmateriaal 

€599,00

Pakket gevorderd

 • Rijbewijs halen in 1 dag!
 • Incl. 8 lesuren van 55 min.
 • Incl. Cadeaubon t.w.v. 75
 • Incl. Theorie lesmateriaal 

€499,00

Praktijkexamen data
Er zijn momenteel geen datums beschikbaar.

De #1 rijschool van Amsterdam!

Lees onze Google reviews wat klanten over ons zeggen

Emiel B.

Goede BE rijopleiding gehad en in 1x gehaald, alles dankzij aardige instructeur en heel veel waardevolle feedback / geleerd; en dat in korte tijd. Goed materiaal (auto en aanhanger) en de theorie (beperkt) was in een mooie ruimte. Kan iedereen aanraden!

Hedwina H.

Net mijn roze pasje voor de aanhanger in een keer gehaald. Super blij met Xpress Rijopleiding.nl. Goede en snelle service. Ook via whatsapp makkelijk bereikbaar. De lessen zijn duidelijk, is recht voor zijn raap geen geklets maar doen. Ik ga fijn het weekend in. Nogmaals bedankt!

Rob van B.

Ik heb hier mijn roze pasje voor de BE behaald. Goede auto & aanhanger en een prettige instructeur. Zij hebben directe verbinding met het systeem van crb en kunnen als enige rijschool direct examen inplannen wanneer het jou uitkomt. Verder heb je in Mijn Xpress je agenda, betalingen, vorderingen enz: super makkelijk! Een geweldige rijschool!

Meest gestelde vragen

Aanhanger rijlessen

Rijlessen

Een aanhangerrijles duurt bij ons 110 minuten!

De aanhangerrijlessen van Xpress Rijopleiding duren 110 minuten. Tevens is het mogelijk (als er beschikbaarheid is) om meerdere rijlessen achter elkaar in te plannen. Onze leerlingen kunnen de gehele planning online zelf regelen via onze “mijn xpress” platform.

Hoeveel aanhangerrijlessen volgt men gemiddeld?

Wetenschappelijk is het in de praktijk bewezen dat beginnende leerlingen zonder rijervaring ongeveer 4 tot 10 uur nodig kunnen hebben om hun roze pasje voor de aanhangerrijopleiding te behalen. Leerlingen die al rijervaring hebben nemen natuurlijk veel minder rijlessen.

Wil je ook weten hoeveel aanhangerrijlessen jij nodig hebt? Neem dan gerust een proefles van 55 minuten, zodat je een vertrouwelijk en uitgebreid advies krijgt. Daarna weet je ook gelijk welke lespakket het beste bij je past! 

Aanhangerrijopleiding is een dagopleiding!

Bij de aanhangerrijopleiding is er geen theorie vereist. Je krijgt tijdens het praktijk enkele theoretische vragen gesteld over de combinatie die je bij je hebt. Deze vragen worden tijdens de rijlessen behandeld.

De reservering van het praktijk vindt bij Xpress Rijopleiding altijd direct na de aanmelding. In de praktijk zie je dat leerlingen niet zoveel rijlessen nodig hebben voor de aanhangerrijopleiding. Daarom is de aanhangerrijopleiding ook een eendaagse rijopleiding, waarbij je ’s ochtends begint en ’s middags slaagt!

Praktijk

Praktijk

Bij de aanhangerrijopleiding is het praktijkexamen het enige examen die je aflegt. Dit is een examen waarbij je met de aanhanger deelneemt aan het verkeer. Het examen duurt ongeveer tussen de 20 en de 30 minuten. De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. De examinator let onder andere op: 

 1. Je beheersing van de auto en aanhangwagen
 2. Kijkgedrag
 3. Goed voorrang verlenen
 4. Inhalen
 5. In- en uitvoegen
 6. Rijden op kruispunten en rotondes
 7. Bijzondere verrichtingen

Je krijgt tijdens het examen alle gelegenheid om te laten zien wat je kunt. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer en of je de situatie meester bent. Kortom, de examinator bekijkt of je voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.

Aangezien de aanhangerrijopleiding geen theorie-examen heeft, wordt er gelijk een praktijkexamen gereserveerd. Aanvragen is zo gebeurt, meestal is de wachttijd het grootste probleem. De meeste leerlingen hebben een voorkeur voor een eendaagse aanhangerrijopleiding. De wachttijden kunnen variëren van 1 tot 6 weken. Xpress Rijopleiding is hierbij afhankelijk van de data die het CBR vrijgeeft. 

Online lesagenda

Lesagenda

Wij hebben een uniek systeem!

Onze leerlingen regelen alles zelf online via onze “mijn xpress” platform, zoals;

 1. Rijlessen plannen/annuleren
 2. Betalen via iDeal
 3. Vorderingen bekijken
 4. Online theorie leren
 5. Praktijkvideo's bekijken

Hieronder kun je een korte uitleg vinden over de functies van onze “mijn xpress” platform.

Rijlessen plannen/annuleren

Elk leerling van Xpress Rijopleiding heeft de mogelijkheid tot het zelf inplannen van de aanhangerrijlessen. Maar dit kan enkel als je “mijn xpress” account voldoende lestegoed heeft. Kan je een keer niet rijden dan dien je de aanhangerrijles tevens weer online tijdig te annuleren.

Plan of annuleer je aanhangerrijlessen op elke moment wanneer het jou uitkomt vanuit je telefoon, tablet of PC. Je hoeft dus niet per se langs te komen, maar mocht je dat toch fijner vinden loop dan onze kantoor eens binnen, de koffie staat al klaar!

Betalen via iDeal

Sinds kort is onze lesagenda gekoppeld aan een betalingssysteem. Daarom is het zeer belangrijk om voldoende lestegoed te hebben om een aanhangerrijles te kunnen inplannen. Dankzij dit betalingssysteem hoeft de rijschool minder administratie te verrichten en voor de leerling is het makkelijk controleerbaar hoe diegene financieel ervoor staat.

Vorderingen

Elk leerling van Xpress Rijopleiding heeft voortaan inzicht in de lesvorderingen! Vroeger wist je niet gedetailleerd hoe ver je met de rijopleiding was en wat je nog te leren had. Nu weet elke leerling wat een rijinstructeur ook weet.

Voordat de les begint bereidt de rijinstructeur zich voor met behulp van de vorderingenkaart van de leerling. Vervolgens voert de rijinstructeur aan het einde van de bromfietsrijles de beoordelingen in. Hiermee creëren we duidelijkheid van de rijopleiding voor beide partijen.

Betalingen

Onze leerlingen kunnen de rijlessen contant, per bank of iDeal betalen. Vervolgens krijg je na elke betaling het lestegoed in je persoonlijke profiel waardoor je vervolgens rijlessen kunt inplannen. Al deze bestellingen/betalingen kun je tevens terugvinden in de “Mijn Xpress” omgeving.

Betaalmogelijkheden

Betalingen

Xpress Rijopleiding.nl maakt gebruik van een online lesagenda die is gekoppeld aan een betalingssysteem. Om motorrijlessen te kunnen inplannen dien je eerst lestegoed te hebben. Dit lestegoed koop je bij de rijschool zelf contant, per bank of via iDeal. Zonder lestegoed is het inplannen van rijlessen bij onze rijschool helaas onmogelijk.

Wil je gebruik maken van onze actiepakketten? Dan dien je het actiepakket in één keer vooruit te betalen. Heb je het gehele bedrag niet in je bezit? Dan mag je het ook in termijnen betalen, maar er komt dan €85,- administratiekosten bij.

Tarieven
ProductPrijs
Proefles Aanhanger max. 110 minuten€49.99Bestellen
Losse aanhangerrijles€65.00Bestellen
Pakket herkansing: 4 lessen á 55 min.€299.00Bestellen
Pakket vergevorderd: 6 lessen á 55 min€399.00Bestellen
Pakket gevorderd: 8 lessen á 55 min.€499.00Bestellen
Pakket starters: 10 lessen á 55 min€599.00Bestellen
Bel me terug Wij zijn open
Chat via WhatsApp