Slagingskans van 91%

Uniek lesmateriaal

Afrijden zonder wachttijd

Online rijles programma

Kies jouw lespakket

Proefles Auto

 • Start gelijk deze week al!
 • Je wordt thuis opgehaald!
 • Rijd gedurende max. 55 min.
 • Schakel- en automaatles
 • Man- of vrouw als instructeur
 • Uitgebreid lesadvies
 • 20 English possible

Let op: Gratis vanaf 20 lesuur

€29,99

Pakket Vergevorderd

 • 10 lessen van 55 min.
 • Incl. Vorderingensysteem
 • Incl. Videomateriaal
 • Man/vrouw als instructeur
 • Schakel- of automaatles
 • Lesvriendelijke auto
 • 20 English possible

Let op: Dit is geen vervolgpakket!

€499,00

Pakket Gevorderd

 • 20 lessen van 55 min.
 • Incl. Vorderingensysteem
 • Incl. Videomateriaal
 • Man/vrouw als instructeur
 • Schakel- of automaatles
 • Lesvriendelijke auto!
 • 20 English possible

Let op: Dit is geen vervolgpakket!

€999,00

Lespakket voor Starters

 • 30 lessen van 55 min.
 • Incl. Vorderingensysteem
 • Incl. Videomateriaal
 • Man/vrouw als instructeur
 • Schakel- of automaatles
 • Lesvriendelijke auto
 • 20 English possible

Let op: Dit is geen vervolgpakket!

€1499,00

Theoriecursus data
Er zijn momenteel geen datums beschikbaar.

De #1 rijschool van Amsterdam!

Lees onze Google reviews wat klanten over ons zeggen

Lukie S.

Xpress is een held! Dankzij hun heb ik mijn roze pasje gehaald. Ook top dat je alles online kan plannen.

Laura H.

Super fijne rijschool! Heel flexibel en makkelijk in te boeken online. De service-desk is altijd bereikbaar (via telefoon of whatsapp). Hele lieve, goede leraren met veel geduld. Je groei wordt ook online bijgehouden. Ik zou deze rijschool aan iedereen aanbevelen!

Bryan B.

Ik beveel deze rijschool aan iedereen! Duidelijke planning en Ayse (rij-instructrice) was heel erg behulpzaam, geduldig en begripvol. Nogmaals zeker een aanrader!

Meest gestelde vragen

Lesmateriaal

Lesmateriaal 

Elke leerling kan via onze Mijn Xpress lesmaterialen aanschaffen, zoals een online theorie toetssysteem, praktijkboek of praktijkvideo’s voor een zeer scherp tarief. De lesmaterialen zijn opgebouwd aan de hand van onze lesmethode, waarbij je stap-voor-stap leert autorijden. Hieruit geven de rijinstructeurs ook hun rijlessen.

Online theorie toetssysteem

Rijschool Xpress heeft zijn eigen online theorie toetssysteem ontwikkeld die je via Mijn Xpress kunt raadplegen. Dit is een systeem dat geheel online werkt. Het bestaat uit informatieteksten, 3D-tekeningen, animaties, video’s en opdrachten. Hierdoor ben je er zeker van dat je de theorie ook echt begrijpt.

De theorie oefenvragen komen overeen met de vragen zoals ze door het examencentrum worden afgenomen. Hierdoor wordt je optimaal voorbereid op het theorie.

Online praktijkboek

Rijschool Xpress heeft een online praktijkboek ontwikkeld, dat door leerlingen gebruikt kan worden om zich voor te bereiden op de rijlessen. Hiermee bespaar je per lesonderwerp zeker wel 5 à 10 minuten tijd van je rijles. Zo hoeft de rijinstructeur de rijlesstof ook niet heel uitgebreid te vertellen. Het is een ideaal boek voor leerlingen die theoretisch zijn ingesteld.

Praktijkvideo’s

Is lezen niets voor jou? Dan kun je ook toegang krijgen tot onze praktijkvideo’s. Daarin vind je ons praktijkboek in een beknopte videovorm.

Zowel het praktijkboek als de praktijkvideo is een zeer goede voorbereiding op het praktijk. Dit zien we ook terug in de leerresultaten, want leerlingen nemen gemiddeld 5 rijlessen minder dankzij onze unieke lesmaterialen.

Proefrijles

Wat is een vrijblijvende proefrijles?

Dit is een intakeles zonder enige verplichtingen. Je zit dus nog nergens aan vast. Het is enkel een moment voor jou om kennis te maken met rijschool Xpress, rijinstructeur en de manier waarop onze autorijlessen worden verzorgd.

Bij ons begin je direct al met rijden!

Tijdens de proefrijles wordt gemeten hoe vaardig jij bent. Dit wordt gedaan door middel van de meest voorkomende handelingen in het verkeer, zoals;

 1. Stuurhandelingen;
 2. Hanteren van de juiste snelheid;
 3. Geven van signalen;
 4. Volgen van het doorgaand verkeer;
 5. Afslaan, kruispunten, rotondes.

Deze handelingen worden uitgevoerd op een geschikte locatie. Je rijinstructeur stuurt je hier stapsgewijs naar een hoger niveau totdat de oefeningen zelfstandig uitgevoerd kunnen worden.

Vertrouwelijk advies geven en kostenindicatie is onze vak!

Aan de hand van de behandelde rijlesonderwerpen kan de rijinstructeur je vertellen hoeveel autorijlessen je nodig hebt. Tot slot krijg je een overzicht van de gemiddelde rijopleidingskosten waar je ongeveer op kunt rekenen. 

Word ik thuis opgehaald?

Ja, rijschool Xpress rijdt in Amsterdam en omstreken. Wij halen daarom ook echt iedere leerling vanuit huis op.

Meenemen naar de proefles

 1. Proefrijleskosten á €29,99- (contant betalen, mits je niet van te voren online betaald hebt);
 2. Identiteitsbewijs.
Rijlessen

Een autorijles duurt bij ons 110 minuten!

De autorijlessen van rijschool Xpress duren 110 minuten. Tevens is het mogelijk om meerdere autorijlessen achter elkaar in te plannen. Dit is allemaal afhankelijk van jouw schema en natuurlijk de beschikbaarheid van je rijinstructeur.

Hoeveel autorijlessen volgt men gemiddeld?

Het is wetenschappelijk bewezen dat beginnende leerlingen zonder rijervaring ongeveer 35 tot 45 uur nodig hebben om hun roze pasje voor de autorijopleiding te behalen. Leerlingen die al rijervaring hebben nemen natuurlijk veel minder les.

Wil je ook weten hoeveel autorijlessen jij nodig hebt? Neem dan gerust GRATIS* proefles van maximaal 110 minuten, zodat je een vertrouwelijk en uitgebreid advies krijgt. Daarna weet je ook gelijk welk lespakket het beste bij je past! 

Ophaallocaties

Rijschool Xpress verplicht leerlingen niet om naar een bepaalde ophaallocatie te komen. Leerlingen bepalen bij ons zelf hun startlocatie, ook buiten het beoordelingsgebied. Daarom maakt het voor ons niet uit waar in Amsterdam of omstreken je woont.

Wij rijden in een Volkswagen Up!

Onze rijlesauto’s rijden op 100% groengas. Deze brandstof is niet alleen milieuvriendelijk, maar is financieel ook heel erg aantrekkelijk. Hierdoor kunnen wij de laagste prijzen hanteren tegenover de hoogste prestaties! Ander voordeel hiervan is dat de besturing prettiger is dan van een dieselauto.

Wij lessen groen, wij lessen goedkoop, wij lessen nieuw, klein, comfortabel, full option!

Lesagenda

Wij hebben een uniek lesagenda systeem!

Rijschool Xpress maakt gebruik van een eigen rijschoolsoftwaresysteem. Voordeel hiervan is dat leerlingen zelf;

 • Online rijlessen kunnen plannen en annuleren;
 • Online rijlessaldo kunnen verhogen via iDeal;
 • Online rijlesvorderingen kunnen volgen;
 • Online theorie kunnen voorbereiden;
 • Online kunnen voorbereiden op de rijlessen door middel van ons praktijkboek en praktijkvideo’s.

Plan zelf online je rijlessen

Dankzij Mijn Xpress kunnen alle leerlingen de rijlessen zelf online inplannen en annuleren. Voordat je rijlessen kunt inplannen is het wel noodzakelijk over voldoende saldo te beschikken. Je persoonlijke saldo vind je terug in Mijn Xpress. Wil je je saldo opwaarderen? Dan kun je vanuit de productenpagina losse rijlessen of het gewenste lespakket selecteren en dit tevens online via iDeal aanschaffen. Na de betaling zal het systeem gelijk het lessaldo aanpassen.

Kandidaten die liever contant willen betalen, dienen dit vooraf bij de rijschool te regelen zodat het lessaldo opgewaardeerd kan worden.

Vorderingen

In Mijn Xpress is het tevens mogelijk om je leskaart te bekijken. Hierin vind je een overzicht van je vorderingen. Na elke rijles geeft de rijinstructeur online beoordelingen over de behandelde lesonderwerpen.

De leskaart is een hulpmiddel voor de rijinstructeur om te kunnen herinneren waar je was gebleven. Tevens is dit ook een overzicht voor de leerling om een beeld te krijgen van de voortgang. 

Online praktijkboek

Dit is een boek dat alle lesonderwerpen bevat die relevant zijn voor het autorijden. Deze lesonderwerpen komen overeen met de beoordelingscriteria van het examencentrum.

Dankzij dit praktijkboek kun je stap-voor-stap leren rijden en jezelf begeleiden tijdens de rijlessen. Alle aanwezige informatie sluit ook goed aan op de rijlessen en daarmee ook op de praktijk van het examencentrum. Door het praktijkboek vooraf door te nemen kun je tot wel 30 minuten tijd besparen per rijles.

Wil jij de rijopleiding ook zo goedkoop en kwalitatief mogelijk houden? Koop dan vanuit Mijn Xpress de toegang tot ons online praktijkboek!

Online praktijkvideo

Rijschool Xpress is een van de weinige rijscholen die eigen lesmateriaal aanbied, zoals theorieboek, praktijkboek en een lesagenda. Lezen is saai en soms ook wel lastig om te begrijpen. Daarom geven wij onze klanten groot gelijk dat ze zich niet altijd voorbereiden met het online praktijkboek.

Sinds kort hebben wij ook praktijkvideo’s beschikbaar. Kandidaten die niet van lezen houden, kunnen het praktijkboek nu ook in videovorm bekijken. Toegang hiervoor is verkrijgbaar via Xpress Omgeving.

Betalingen

Betalingen

Rijschool Xpress werkt met een rijschoolsoftwaresysteem dat Mijn Xpress heet. Deze software werkt met behulp van een saldosysteem. Kandidaten dienen hun saldo in Mijn Xpress op te waarderen om rijlessen te kunnen inplannen. Zonder saldo is het inplannen van rijlessen ook niet mogelijk. Je persoonlijke saldo vind je terug in Mijn Xpress. Wil je je saldo opwaarderen? Dan kun je vanuit de producten pagina losse rijlessen of het gewenste lespakket selecteren en tevens online via iDeal betalen. Na de betaling zal het systeem gelijk het lessaldo aanpassen.

Betalingsmogelijkheden

Onze kandidaten kunnen hun lespakketten in termijnen betalen. Voor het 10-uur lespakket hanteren wij 2 betaaltermijnen. Voor de overige lespakketten houden wij 4 termijnen aan. Let er wel op dat rijschool Xpress 12,50 euro aan administratiekosten hanteert over elk betalingstermijn.

Ondanks dat veel klanten liever online willen betalen, moeten wij voor sommige kandidaten de mogelijkheid blijven bieden om ook contant af te rekenen. Mocht je het fijner vinden om de betalingen contant te doen, dan is dat geen enkel probleem. 

Lespakket keuze

Na de proefles stellen onze rijinstructeurs een adviespakket voor (voor zover het mogelijk is). Kandidaten zijn natuurlijk niet verplicht om het adviespakket aan te schaffen. Je kunt namelijk zelf een keuze maken met welk lespakket je wilt starten. Mocht je later toch nog van lespakket willen veranderen, dan is dat technisch bij ons niet mogelijk. We kunnen een eerder aangemaakte factuur niet wijzigen. Denk daarom goed na welke lespakket het beste bij je past.

Wil je de rijopleiding stopzetten?

Het stopzetten van de rijopleiding kun je enkel doen door naar info@xpressrijopleiding.nl te mailen. Hierbij hanteren wij de artikelen die in onze algemene voorwaarden te lezen zijn. 

Rijschool machtigen

Wat moet je doen voordat wij een praktijktoetsing voor je kunnen reserveren?

 1. Opleider machtigen;
 2. Eigen verklaring aanschaffen.

Machtig Xpress Rijopleiding.nl

Alleen rijschool Xpress kan voor jou het praktijktoetsing aanvragen. Daarvoor moet je de rijschool natuurlijk wel toestemming geven. Je geeft toestemming aan Xpress Rijopleiding.nl door ons te machtigen. Dat gaat als volgt:

 1. Ga na of je al een DigiD hebt. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan gratis aan via digid.nl. Je ontvangt binnen 5 dagen een activeringscode. Onthoud je inloggegevens goed.
 2. Ga daarna naar mijn.crb.nl, klik op het DigiD-logo en log in.
 3. Na het invullen van het rijschoolnummer: 5581z2 op mijn.cbr.nl kijk je of de naam van Xpress Rijopleiding.nl op het scherm verschijnt.
 4. Xpress Rijopleiding.nl ontvangt een e-mail, met een bevestiging van de machtiging.
 5. Jij ontvangt zelf ook een e-mail, met een bevestiging van de machtiging.
Gezondheidsverklaring

Wat is een gezondheidsverklaring?

Als je binnenkort praktijktoetsing moet doen voor de autorijopleiding dan beoordeelt het examencentrum of je rijgeschikt bent. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat zijn om te rijden. Dat is belangrijk voor de verkeersveiligheid.

Heb je gezondheidsproblemen of een beperking? Of gebruik je medicijnen die invloed hebben op hoe je rijdt? In veel gevallen mag je gewoon de weg op. Soms moet je bepaalde maatregelen nemen om te mogen rijden. Bijvoorbeeld een bril dragen. Of je auto laten aanpassen.

Begin op tijd met je aanvraag

De beoordeling van je rijgeschiktheid kan in sommige situaties vier maanden duren. Vul dus ruim (vier maanden) van te voren een gezondheidsverklaring in en stuur deze op.

Online invullen

Kandidaten kunnen op Mijn CBR heel gemakkelijk een gezondheidsverklaring kopen en invullen. Er zijn verschillende soorten gezondheidsverklaringen. Koop het formulier dat bij jouw situatie past: het formulier ‘gezondheidsverklaring’.

Rijvaardigheidsbewijs voor meerdere voertuigen

Als je van plan bent om binnen één jaar meerdere rijbewijzen te halen, vul dan alle betreffende categorieën in op jouw gezondheidsverklaring. Je kunt dan gebruik maken van dezelfde gezondheidsverklaring: dit scheelt je kosten.
 

Tarieven
ProductPrijs
Proefles auto max. 55 min.€29.99Bestellen
Losse autorijles á 55 min.€60.00Bestellen
Pakket vergevorderd: 10 autorijlessen á 55 min. (Dit is geen vervolgpakket!)€499.00Bestellen
Pakket gevorderd: 20 autorijlessen á 55 min. (Dit is geen vervolgpakket!)€999.00Bestellen
Pakket gevorderd auto: betaling in 3x termijnen (Dit is geen vervolgpakket!)€333.00Bestellen
--> Pakket starters: 30 autorijlessen á 55 min <-- (Dit is geen vervolgpakket!)€1499.00Bestellen
--> Pakket starters auto: betaling in 3x termijnen <-- (Dit is geen vervolgpakket!)€499.67Bestellen
Pakket max: 40 autorijlessen á 55 min. (Dit is geen vervolgpakket!)€1998.00Bestellen
Pakket max auto: betaling in 3x termijnen (Dit is geen vervolgpakket!)€666.00Bestellen
Bel me terug Wij zijn open
Chat via WhatsApp