Slagingskans van 91%

Alles in 1 dag

Afrijden zonder wachttijd

Online rijles programma

Kies jouw lespakket

Proefles Bromfiets

 • Start gelijk deze week al!
 • Rijd tot max. 55 minuten
 • Gelijk een goed lesadvies
 • GRATIS kleding* te leen
 • Nieuwste lesbromfietsen

€19,99

Pakket vergevorderd

 • 4 lessen van 55 min.
 • Incl. lesmateriaal
 • Incl. €50 cadeaubon auto
 • Rijbewijs halen in 1 dag!
 • GRATIS kleding te leen
 • GRATIS helmmuts

€149,00

Pakket gevorderd

 • 6 lessen van 55 min.
 • Incl. lesmateriaal
 • €100 cadeaubon auto
 • Rijbewijs halen in 1 dag!
 • GRATIS outfit te leen
 • GRATIS helmmuts

€249,00

Pakket voor starters

 • 8 lessen van 55 min.
 • Incl. lesmateriaal
 • €100 cadeaubon auto
 • Rijbewijs halen in 1 dag!
 • GRATIS outfit te leen
 • GRATIS helmmuts

€349,00

Theoriecursus data
Er zijn momenteel geen datums beschikbaar.
Praktijkexamen data
Er zijn momenteel geen datums beschikbaar.

De #1 rijschool van Amsterdam!

Lees onze Google reviews wat klanten over ons zeggen

Eva B.

In 1x keer geslaagd voor theorie en praktijk bromfiets in precies 1 week. Veel oefenmateriaal voor het theorie wat ook overeenkomt met wat er wordt gevraagd. Wederom een goede rij instructeur die alles met je doorneemt voor je praktijk. Zeker een aanrader als je snel wilt slagen!

Shandra P.

Super rijschool! Ik had nog geen rijervaring in Amsterdam maar heb dankzij de goede instructeurs mijn AM praktijk in 1 keer gehaald. Flexibele rijschool en ik kon altijd vragen stellen via WhatsApp. Ik kon meteen terecht en kon al heel vlot afrijden. Raad deze rijschool zeker aan.

Diandro B.

In 1x mijn roze pasje voor de bromfiets gehaald door de goeie lessen van het Xpress team. Ze hebben ook een handig lesrooster waardoor je gelijk kan zien wanneer je volgende les is of je volgende afspraak. Ben blij met de goeie lessen en goeie tips van Ilhan en het Xpress team, bedankt!

Meest gestelde vragen

Proefrijles

Wat is een vrijblijvend proefrijles?

Dit is een intakerijles zonder enige verplichtingen. Je zit dus nog nergens aan vast. Het is enkel een moment voor de leerling om kennis te maken met de bromfietsrijschool, rijinstructeur en de manier waarop onze bromfietsrijlessen worden verzorgd.

Welke lesbromfiets heeft rijschool Xpress?

Onze rijschool heeft de nieuwste Kymco Aglity’s. Dit zijn de meest gebruikte en geschikte bromfietsen voor leerlingen die nog hun roze pasje moeten behalen.

Heeft de rijschool eigen kleding beschikbaar?

Rijschool Xpress heeft motorkleding die tevens gedragen kunnen worden door bromfiets leerlingen. Denk hierbij aan haarnetjes, helmen, broeken en jassen in de meest gebruikte maten. Speciale maten zoals XS (en kleiner) of XXL (en groter) hebben we dus niet beschikbaar.

Vanuit hygiënische oogpunt doet onze rijschool ook NIET aan schoenen en handschoenen.

Bij ons begin je direct al met rijden!

Tijdens de bromfiets proefrijles wordt er gemeten hoe vaardig een leerling is. Dit wordt gedaan door middel van de meest voorkomende handelingen in het verkeer, zoals;

 1. Wegrijden, stoppen
 2. Max. snelheid hanteren
 3. Halve draai linksom
 4. Halve draai rechtsom
 5. Remmingen

Deze handelingen worden uitgevoerd bij een geschikte rijles locatie. Je rijinstructeur stuurt je hier stapsgewijs naar een hoger niveau totdat de oefeningen zelfstandig uitgevoerd kunnen worden.

Vertrouwelijk advies geven en kostenindicatie is onze vak!

Aan de hand van de behandelde rijlesonderwerpen kan de rijinstructeur je vertellen hoeveel bromfietsrijlessen je nodig hebt. Tot slot krijg je een overzicht van de gemiddelde rijopleidingskosten waar je ongeveer op kunt rekenen. 

Word ik thuis opgehaald?

Nee, want de bromfietsen staan altijd op kantoor. Elke bromfietsrijles begint en eindigt vanuit de locatie van Xpress Rijopleiding.nl aan de Tokyostraat 17-F, 1175 RB te Lijnden - Amsterdam Osdorp.

Meenemen naar de proefrijles

 1. Proefleskosten á €19,99,-
 2. Identiteitsbewijs
Rijles

Een bromfietsrijles duurt bij ons 110 minuten!

De bromfietsrijlessen van rijschool Xpress duren 110 minuten. Tevens is het mogelijk (als er beschikbaarheid is) om meerdere rijlessen achter elkaar in te plannen. Onze leerlingen kunnen de gehele planning online zelf regelen via ons rijschoolsoftware Mijn Xpress.

Hoeveel bromfietsrijlessen volgt men gemiddeld?

Wetenschappelijk is het in de praktijk bewezen dat beginnende leerlingen zonder rijervaring ongeveer 6 tot 10 uur nodig kunnen hebben om hun roze pasje voor de bromfiets te behalen. Leerlingen die al rijervaring hebben nemen natuurlijk veel minder rijlessen.

Wil je ook weten hoeveel bromfietsrijlessen jij nodig hebt? Neem dan gerust een proefles van 55 minuten, zodat je een vertrouwelijk en uitgebreide advies krijgt. Daarna weet je ook gelijk welke lespakket het beste bij je past! 

Agenda

Lesagenda

Wij hebben een uniek systeem!

Onze leerlingen regelen alles zelf via ons rijschoolsoftware Mijn Xpress, zoals;

 1. Rijlessen plannen/annuleren;
 2. Betalen via iDeal;
 3. Rijlesvorderingen bekijken;
 4. Online scooter theorie leren, en 
 5. Praktijkvideo's bekijken

Hieronder kun je een korte uitleg vinden over de functies van Mijn Xpress.

Rijlessen plannen/annuleren

Elke leerling van rijschool Xpress heeft de mogelijkheid tot het zelf inplannen van de scooterrijlessen. Maar dit kan enkel als je in je Mijn Xpress account voldoende lestegoed hebt. Kan je een keer niet rijden, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem. Zorg er enkel voor dat je geplande rijles 24 uur voor aanvang wordt geannuleerd. Plannen en annuleren van de scooter rijlessen kun je op elke moment via Mijn Xpress doen wanneer het jou uitkomt vanuit je telefoon, tablet of PC. Je hoeft dus niet per se langs te komen, maar mocht je dat toch fijner vinden loop dan ons kantoor eens binnen, de koffie staat al klaar!

Betalen via iDeal

Sinds kort is onze lesagenda gekoppeld aan een betalingssysteem. Daarom is het zeer belangrijk om voldoende lestegoed te hebben om een scooterrijles te kunnen inplannen. Dankzij dit betalingssysteem hoeft de rijschool minder administratie te verrichten en voor de leerlingen is het ook makkelijk controleerbaar hoe diegene financieel ervoor staat.

Vorderingen

Leerlingen van rijschool Xpress Rijopleiding hebben voortaan inzicht in hun rijlesvorderingen! Vroeger wist je niet gedetailleerd hoe ver je met de rijopleiding was en wat je nog te leren had. Nu weet elke leerling wat een rijinstructeur ook weet.

Voordat de scooterrijles begint bereidt de rijinstructeur zich voor met behulp van de rijlesvorderingenkaart van de leerling. Vervolgens voert de rijinstructeur aan het einde van de scooterrijles de beoordelingen in. Hiermee creëren we duidelijkheid van de rijopleiding voor beide partijen.

Betalingen

Onze leerlingen kunnen de rijlessen contant, per bank of per iDeal betalen. Vervolgens krijg je na elke betaling het lestegoed in je persoonlijke profiel waardoor je vervolgens rijlessen kunt inplannen. Al deze bestellingen/betalingen kun je tevens terugvinden in Mijn Xpress.

Betaling

Betalingen

Rijschool Xpress werkt met een rijschoolsoftware, genaamd Mijn Xpress. Dit rijschoolsoftware werkt door middel van een saldosysteem. Leerlingen dienen hun Mijn Xpress op te waarderen om motorrijlessen in te kunnen plannen. Heb je geen saldo? Dan is het inplannen van motorrijlessen ook niet mogelijk. Je persoonlijke saldo kun je terugvinden in Mijn Xpress.

Wil je je saldo opwaarderen? Dan kun je vanuit de pagina "producten"  losse rijlessen of het gewenste lespakket selecteren en tevens online via iDeal betalen. Na de betaling zal het systeem direct je lessaldo aanpassen.

Betalingsmogelijkheden

Onze kandidaten kunnen binnen de rijopleidingsduur betalen in termijnen.

Ondanks dat velen klanten ook liever online willen betalen moeten wij voor sommige kandidaten ook de mogelijkheid blijven bieden om per PIN of contant af te rekenen. Mocht je dus het toch fijner vinden om de betalingen contant te doen, dan is dat geen enkel probleem. 

Lespakket keuze

Na de proefrijles geven onze rijinstructeurs (zover het mogelijk is) een adviespakket als voorstel. Kandidaten zijn natuurlijk niet verplicht om de adviespakket aan te schaffen. Je kunt namelijk zelf een keuze maken met welke lespakket je wilt starten. Mocht je later toch nog van lespakket willen veranderen dan is dat technisch bij ons niet mogelijk. We kunnen een eerder aangemaakte factuur niet wijzigen. Denk daarom goed na met welke rijlespakket je wilt beginnen.

BRAVO

BRAVO

Voor aanvang van het bromfiets praktijk vraagt de examinator je een aantal controlepunten over de bromfiets. Om deze technische controlepunten makkelijk te onthouden is er een ezelsbruggetje bedacht: de BRAVO.

Wat betekent BRAVO?

De BRAVO is een afkorting voor alle technische controlepunten. Iedere letter staat voor één of meerdere controlepunten die je voor aanvang van je bromfietsrit dient te controleren. De controle is natuurlijk voor je eigen veiligheid bedoeld. Zie hieronder de controle punten;

B: Banden/Brandstof;
R: Remmen;
A: Accu;
V: Verlichting/Vering/Vloeistoffen;
O: Olie;

Zie hieronder een verdere omschrijving van de controlepunten.

Banden

Bandenspanning: controleer of je bromfiets de juiste bandenspanning heeft. Dit kun je meten bij een tankstation met behulp van een bandenspanningsmeter. De hoeveelheid BAR die je moet oppompen staat soms vermeld op de bromfietsbanden, maar in het instructieboekje kun je het altijd nog terugvinden.

Profieldiepte: controleer of je bromfiets voldoende profiel heeft, want het profiel dient voor de afvoer van vuil en water. Dit kun je meten door middel van de slijtage-indicator tussen je profielen. De wettelijke minimumeis is 1mm, maar het is verstandig om de banden al te verwisselen bij 2mm slijtage.

Conditie: let op of je band niet verouderd is. Bij veroudering zijn de banden meestal uitgedroogd, waardoor je haarscheurtjes ziet aan de randen. Zodra je steentjes of glas ziet in de band, kun je deze zorgeloos verwijderen. Let er wel op dat je spijkers en schroeven laat zitten. Zo voorkom je beschadigingen aan je band en vermijd je extra lekkage.

Slijtage: controleer of je bromfietsband een gelijkmatige slijtage heeft opgelopen over het gehele loopvlak. Dan heb je ook het meest veilige rijgedrag.

Ventieldop: controleer of de ventieldop aanwezig is op je beide ventielen. Zo voorkom je roest, vocht, vuil en viezigheid in je ventiel. Anders loop je het risico dat je centrifugaalkracht het ventiel gaat indrukken, waardoor de band zal leeglopen.

Remmen

Soort rem: onze lesbromfietsen hebben twee verschillende remsystemen. Aan de voorzijde heb je remblokken die op de schijf remmen. En aan de achterzijde hebben we een trommelrem. Dit is een mechanische rem die het achterwiel klemt door middel van remschoenen.  

Remschijf: controleer visueel op gelijkmatige slijtage. Let er wel op dat de remschijf niet te veel is versleten, want anders loop je risico op breuken op je schijf!

Remblok: controleer visueel bij je voorband of de remblokken dik genoeg zijn. Let er wel op dat je niet tot ijzer op ijzer gaat remmen. Anders kan het zomaar zijn dat je ook nog eens de remschijf moet vervangen.

Remschoen: dit bevind zich in een gesloten systeem. Daarom kun je dit ook niet visueel controleren. De enige manier om erachter te komen is om je remhendel van je achterwiel in te knijpen. Mocht je de remhendel teveel moeten inknijpen om te kunnen remmen, dan zijn de remschoenen toe aan vervanging. 

Remdruk: voel aan je remhendels er druk aanwezig is. Het is niet de bedoeling dat je de beide remmingen geheel moet indrukken om voldoende te remmen. Bij geen druk zul je de remvloeistof moeten controleren voor een te laag niveau of lekkage. Als je geen remdruk op je achterwiel voelt, dan is waarschijnlijk het ijzerenkabel gebroken.

Remvloeistof: controleer het potje rechts op het stuur of er voldoende remvloeistof in zit. Er mag een luchtbel zichtbaar zijn boven de vloeistof. De remvloeistof dient boven het minimumniveau te zijn. Bij forse daling van de remvloeistof dien je de slijtage van de remblokken te controleren, maar ook lekkage van de leidingen kan een oorzaak zijn van een minimumniveau.

Accu

Beweging: de accu moet deugdelijk bevestigd zijn. Hij mag niet heen en weer bewegen tijdens het rijden.

Soort accu: onze lesbromfietsen rijden op onderhoudsvrije accu’s. Je hoeft daarom geen vloeistofniveau te controleren. Bij standaardaccu’s dien je het vloeistofniveau te controleren. Indien nodig moet je het aanvullen met gedestilleerd water.

Polen: controleer de accupolen. Check de polen of ze niet geoxideerd zijn (bloemkooleffect). Oxidatie kan je voorkomen door de polen van de accu in te vetten met zuurvrije vaseline.

Verlichting/Vering/Vloeistoffen

Verlichting: controleer of alle signalen en verlichtingen op de lesbromfiets functioneren, zoals; stadslicht, dimlicht, groot licht, lichtsignaal, remlicht, achterlicht, en knipperlicht.

Claxon: controleer  de werking, en of hij voldoende geluid maakt.

Vering: de veringen van je lesbromfiets mogen geen lekkage vertonen. Lekkage is duidelijk te herkennen bij de oliekeringen aan de voorvork. Daar zal bij lekkage olie uit de voorvork komen.

Voorvork: let op beschadigingen door steenslag of dode insecten. Deze beschadigen de keerringen met lekkage als gevolg.

Achtervering: Voor de achtervering is het verstandig om te weten wat de stelmogelijkheden zijn i.v.m. een passagier of bagage. Bij het rijden met een passagier en/of bagage is het voor de stabiliteit namelijk beter als de achterveren wat stugger zijn afgesteld. Raadpleeg voor de afstelmogelijkheden het instructieboek van de betreffende bromfiets.

Vloeistoffen: controleer of de volgende vloeistoffen op peil zijn en of er geen sporen van lekkage aanwezig zijn;

 • Brandstof;
 • Koelvloeistof;
 • Remvloeistof;
 • Accuvloeistof;
 • Motorolie.

Olie

Niveau: motorolie dien je te controleren bij een koud motorblok en als de lesbromfiets rechtop staat. Onthoud goed dat onze lesbromfietsen een peilstok hebben. Er zijn bromfietsen die in plaats daarvan een kijkglas hebben waar zij het olieniveau kunnen controleren of het binnen de minimum- en maximumstreep ligt.

Soort olie: de meeste motorfietsen rijden op een 4takt 10W40 motorolie. Echter is het verstandig om het instructieboek op te zoeken welke motorolie gebruikt dient te worden. Dit kan namelijk per klimaat en per rijstijl verschillen.

 

·         

Tarieven
ProductPrijs
Proefles bromfiets max. 55 min.€19.99Bestellen
Losse bromfietsrijles á 55 min.€49.99Bestellen
Pakket vergevorderd bromfiets: 4 lessen á 55 min€149.00Bestellen
Pakket gevorderd: 6 lessen á 55 min.€249.00Bestellen
--> Pakket starters: 8 lessen á 55 min. <--€349.00Bestellen
Bel me terug Wij zijn open
Chat via WhatsApp